Coachend Leiderschap

INHOUD OPLEIDING
“Zo gaan we het doen. Waarom? Omdat ik het zeg”, zei de autoritaire leider. Inmiddels weten we dat het zo niet meer werkt – het is vaak zelfs contraproductief. Maar hoe krijg je je team wél mee in de richting die jij voor ogen hebt? Hoe word je een leider die energie geeft en mensen motiveert het beste uit zichzelf te halen? Dat ontwikkel je tijdens de training ‘coachend leiderschap’.

Wat is coachend leiderschap? Een leider moet geloofwaardig zijn. Hij of zij speelt geen rol, maar is integer, inspireert en beïnvloedt op een positieve manier. Een coachend leider is zelfbewust, communiceert helder en is oprecht geïnteresseerd in zijn team. Daarmee creëert hij een werkplek waar mensen kunnen groeien en beter resultaten worden bereikt.

Coachend leiderschap gaat verder dan taken en verantwoordelijkheden delegeren. Een goed team versterkt elkaar en het gaat erom hoe jij als manager dat realiseert: het geheel is meer dan de som der delen. Deze training concentreert zich daarom rond de volgende thema’s:

  • Veranderingen managen
  • Zelfsturend, initiatiefrijk gedrag stimuleren
  • Je visie overtuigend presenteren
  • Positief beïnvloeden
  • Motiverende coachings- en evaluatiegesprekken voeren
  • Effectief onderhandelen

Het totale programma van deze training bestaat uit 10 dagdelen. De training zelf bestaat uit vier hele dagen, telkens met een interval van drie – vier weken. Uitgangspunt is zoveel mogelijk wordt geoefend met herkenbare praktijksituaties.

Voorafgaand aan de startbijeenkomst vul je een persoonlijk WaardenAssesment Plus in. Deze zorgvuldig uitgebalanceerde en gevalideerde vragenlijst, die ontwikkeld is door de Amerikaanse psycholoog Graves, levert een uniek WaardenProfiel op. Daarmee worden drijfveren zichtbaar gemaakt. Dat geeft eenvoudig en snel inzicht in wat mensen, teams en organisaties beweegt. Heel concreet, heel praktisch en direct gekoppeld aan thema’s als leiderschap, communicatie en samenwerking. Het WaardenAssessment vormt daarmee een belangrijk analyse instrument voor jou als deelnemer en voor de trainer.

Drie maanden na de laatste lesdag komen alle deelnemers opnieuw bij elkaar. Zij presenteren hun praktijkervaringen en hun actieplan om de bereikte resultaten te borgen. Het doel van deze bijeenkomst is het realiseren van een duurzame verandering in je wijze van leidinggeven.

DOELSTELLING
Je krijgt betere leiderschapsvaardigheden.Je vergroot de effectiviteit van je team.Je werk krijgt meer impact in de organisatie.Je collega’s krijgen meer vertrouwen in je.Je creëert een positieve, energieke werksfeer.

DOELGROEP
Professionals die (beginnen met) leidinggeven. Managers en hiërarchisch leidinggevenden, maar ook projectleiders, beleidsmedewerkers en stafmedewerkers.

LESMATERIAAL
Een enthousiaste en zeer ervaren trainer,  trainingsmap met praktische tips en adviezen,  herkenbare praktijksituaties.

UW INVESTERING
De kosten voor deze zeer complete training, bedragen € 1.695,00 exclusief BTW/  inclusief WaardenAssessment Plus, trainingsmateriaal, lunch, koffie en thee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s