Gebouwgebreken

INHOUD OPLEIDING
Gebouwgebreken: voor diverse zaken heeft u een goed oog voor het herkennen en vooral herleiden van gebouwgebreken nodig. Het inschatten van de consequenties en aandragen van de juiste oplossingsmogelijkheden maakt u tot een goed specialist.

In de meeste reguliere opleidingen wordt weinig aandacht besteed aan gebouwgebreken. Zeker bestaande (wat oudere) gebouwen, maar ook nieuwbouw kunnen al gebreken vertonen… Heel veel mensen zijn werkzaam in de bestaande bouw. Een ontzettend belangrijk aspect van het vak bouwkunde! Wij hebben de kennis en ervaring in huis en daarom de cursus Gebouwgebreken ontwikkeld.

De meest voorkomende gebreken van funderingen, vloeren, gevels, gevelopeningen (ramen, deuren en panelen) en daken van diverse materialen en aansluitingen komen voorbij.

Ook wordt u geattendeerd op diverse bouwstijlen van bepaalde jaartallen en de daarbij vaak voorkomende gebreken (zoals Kwaaitaalvloeren, asbest, vocht- en schimmel…). Bij deze jaartallen moet alvast een belletje bij u gaan rinkelen.

Deze kennis kan u goed ondersteunen in uw werk als bijvoorbeeld bouwkundig aan- of verkoopinspecteur, medewerker van woningcorporaties, gebouwbeheerders of bij het maken van bijvoorbeeld conditiemetingen en meerjaren onderhouds begrotingen.

DOELSTELLING
De cursus Gebouwgebreken leert u
– gebouwgebreken te herkennen en te herleiden
– inschatten van de consequenties
– mogelijke oplossingen aan te dragen voor de gebreken

Na afloop van de cursus krijgt u een certificaat van deelname.

DOELGROEP
Voor iedereen die werkzaam is in de vastgoedbranche en een goed oog wil hebben voor het herkennen en herleiden van gebouwgebreken en kennis wil op doen voor mogelijke oplossingen.

LESMATERIAAL
Een enthousiaste en zeer ervaren docent, PowerPoint presentatie en reader tijdens de les.

INCOMPANY
Deze opleiding wordt incompany gegeven. Voor een aparte prijsopgaaf kunt u met ons contact opnemen.

Uiteraard is het mogelijk ook een onderdeel van deze cursus uit te lichten en separaat te behandelen, zoals asbest, vocht- en schimmelbestrijding, scheurvorming in gevels.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s